PRESSEMEDDELELSE

Styregruppen mod Atomaffald i Skive, som er sammensat af repræsentanter fra byrådets partier og fra Foreningen Mod Radioaktivt Affald i Skive, Morads, har netop holdt sit andet møde. Nu ruster Skive sig til kamp.
- Vi nægter at modtage atomaffaldet. Politikerne på Christiansborg er nødt til at genåbne sagen! Sådan lyder den klare melding fra formanden for styregruppen, Flemming Eskildsen, borgmester i Skive Kommune.

Efter Folketinget i 2003 vedtog at nedlægge de nukleare anlæg på Risø, besluttede politikerne samtidigt, at affaldet skal blive i Danmark. De Nationale Geologisk Undersøgelser for Danmark og Grønland, GEUS, udpegede først 22 geologisk egnede placeringer i Danmark, senere blev de reduceret til seks, to af disse ligger i Skive Kommune. Efter planen skal Folketinget i løbet af efteråret atter reducere i antallet, fra seks til to eller tre placeringer. Men inden det kommer så vidt, vil styregruppen mod Atomaffald i Skive have genåbnet sagen.

- Kommunens tekniske forvaltning er ved at lægge sidste hånd på en rapport, som indeholder en række nye oplysninger om de lokale forhold på Skiveegnen. De er så tungtvejende, at politikerne bliver nødt til at lytte til dem og træffe en ny beslutning, siger Flemming Eskildsen.
Han ønsker ikke på nuværende tidspunkt at gå i detaljer med, hvad de nye oplysninger går ud på, men fortæller, at det blandt andet drejer sig om væsentlige drikkevandsressourcer, som ikke har været kortlagt.
- Vi forventer, at rapporten er klar, inden vores næste byrådsmøde, som afholdes den 18. september. Her vil rapporten blive præsenteret og efterfølgende sendt til GEUS og til pressen, siger Flemming Eskildsen.Yderligere oplysninger
Borgmester Flemming Eskildsen: 9915 5510 eller 2223 1600
Formand for MORADS, Anders Rask: 2971 7800

Publiceret 13-09-2012