Leder: Vi udvikler de attraktive arbejdspladser

af kommunaldirektør Per Mathiasen

Igennem lang tid har vi arbejdet på at skabe en helt ny form for trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering i vores organisation. Det er det, vi kalder Udviklingsdialog. Og nu er vi så endelig rigtig i gang med at forberede og gennemføre disse dialoger i vores organisation.

Udviklingsdialogen er en rigtig god mulighed for, at hver enkelt kan bidrage til en fælles dagsorden på arbejdspladsen om, hvordan vi kan skabe en attraktiv arbejdsplads for os selv og vores kolleger. Dialogen kommer helt naturlig også til at handle om, hvordan vi kan blive endnu bedre til at løse vores opgaver, og dermed skabe endnu bedre resultater og gøre en forskel for kommunens borgere og virksomheder.

Udviklingsdialogen er med andre ord et solidt skub til den positive spiral, der handler om at ”have det godt med at gøre det godt”. Jeg vil derfor opfordre dig og alle dine kolleger til at gribe muligheden og bidrage med dine synspunkter, forslag og idéer. Du kan være med til at forbedre din trivsel og skabe en bedre arbejdsplads for os alle, når du bidrager med dit engagement og en konstruktiv tilgang til drøftelserne med dine kolleger og ledelsen.

Også for nye kolleger

Vi kan på flere områder mærke, at kampen om de dygtige medarbejdere og de gode kolleger er blevet hårdere i den seneste tid. Vi er bl.a. i stigende grad i konkurrence med private virksomheder, som i disse år får behov for flere medarbejdere. Også af den grund er det vigtigt, at Skive Kommune er en attraktiv arbejdsplads, så vi fortsat kan tiltrække de dygtigste medarbejdere.

Udviklingsdialogen er noget, som vækker interesse i mange andre organisationer, kommuner, konsulentfirmaer og medier. På den måde får vi også vist Skive Kommune som en organisation, der arbejder bevidst og nytænkende med udvikling af trivsel og ledelse. Forhåbentlig kan det bidrage til billedet af Skive Kommune som et godt sted at arbejde. Primært for os der allerede arbejder her. Men det vil kun være en fordel for os, hvis flere får øje på, hvilken attraktiv og spændende arbejdsplads Skive Kommune er.

Jeg vil derfor opfordre alle til at være ambassadører for Skive Kommune som den attraktive arbejdsplads, hvor vi – også i Udviklingsdialogerne – taler sammen om, hvordan vi gerne vil have vores arbejdsplads til at fungere, hvordan vi vil samarbejde, og hvordan vi hele tiden har fokus på at gøre en forskel og skabe værdi. Vi har spændende og meningsfulde jobs, og vi arbejder hele tiden på at udvikle trivsel og en velfungerende organisation med god ledelse. Og det er også det, vi tilbyder nye kolleger, som søger job i vores kommune. Det skal de bare vide.

Publiceret 09-03-2017