Energibyen Skive

Igennem mere end 30 år har Skive Kommune arbejdet med energibesparende foranstaltninger. Det var grundlaget for, at Skive i 2008 blev udpeget som landets første Energiby, og dermed blev Energibyen Skive skabt. Visionen er at Skive Kommune skal være CO2-neutral og selvforsynende med energi i 2029.

Energibyen Skive er en udviklingsafdeling, der udelukkende arbejder med at iværksætte tiltag, der fremmer de mål, som er beskrevet i kommunens Klima og Energi Strategi.

Siden udpegningen som Energiby har Skive Kommune sat nye standarder for arbejdet med klima og energi. Arbejdet fortsætter både lokalt og strategisk med at involvere borgere og virksomheder for at skabe et mere uafhængigt, et mere selvforsynende og et mere bæredygtigt samfund til gavn for alle i Skive Kommune.

Energibyen Skive fører an i arbejdet med at fremme en grøn udvikling, fordi det gavner borgerne, virksomhederne, kommunen, og på et globalt niveau: samfundet og verden omkring os. Det handler om at fremtidssikre Skive Kommune.

Energibyen skives arbejde er en opgave, der skal løftes i fællesskab, og med en fælles målsætning kan vi skabe en grøn udvikling, der sikrer en fremtid i kommunen. Virksomhederne og borgerne er vigtige medspillere i dette arbejde, da den enkeltes indsats kommer hele kommunen til gavn. Det er vores energi, det handler om!


Kontaktoplysninger:
Energibyen Skive
Rådhuspladsen 2
7800 Skive
energibyen@skivekommune.dk

 

Klima, energi og erhvervsudvikling i Skive kommune

Bliv opdateret på den nyeste viden, forskning og udvikling på Klima & Energi området og læs om de grønne, bæredygtige projekter og tiltag der er igang i kommunen.

Energibyen Skive

 

Publiceret 31-03-2014