Familieydelser

Det er ikke længere Skive Kommune, der står for udbetaling af familieydelse, men derimod Udbetaling Danmark. 

Du kan her læse om forskellige familieydelser, du enten får automatisk eller kan søge om.

Børne- og ungeydelsen
Børne- og ungeydelsen, også kaldet børnechecken, bliver automatisk udbetalt til barnets mor, når I får et barn. Ydelsen udbetales derved i de fleste tilfælde til mor. Hvis barnet kun bor hos far, bliver ydelsen automatisk udbetalt til far. Læs mere via linket til Borger.dk nederst på denne side.

Børnetilskud
Som mor eller far kan du måske få børnetilskud. Det kan fx være, hvis du er enlig forsørger, adopterer et udenlandsk barn eller får tvillinger. Nogle børnetilskud kommer automatisk - andre skal der søges om f.eks. børnetilskud som enlig forsørger. Læs mere via linket til Borger.dk nederst på denne side.

Bidrag til børnefamilier

Som forældre har I pligt til at forsørge jeres barn. Hvis I ikke bor sammen, kan det være, at den ene af jer skal betale et bidrag til den anden.

Du kan kontakte Familieretshuset for at få råd og vejledning i den forbindelse. Du kan læse mere under fanen "Din situation" på Familieretshusets hjemmeside. På hjemmesiden kan du også finde kontaktoplysninger til Familieretshuset.

Oplysningspligt
Hvis du modtager familieydelser og din situation ændrer sig, har du pligt til at oplyse det til Udbetaling Danmark med det samme.

Hvis du har brug for hjælp

Har du spørgsmål om mulige familieydelser, er der hjælp at hente på borger.dk
Du kan også kontakte Udbetaling Danmark, Familieydelser på telefon: 7012 8062.

borger.dk

Publiceret 23-04-2019