Omgivet af 190 km kystlinje – omkring 4 meter til hver borger! – med seks havnebyer, har vi unikke muligheder for at udleve drømmen om et liv ved eller i nærheden af vandet. Uanset hvor man befinder sig i Skive Kommune, er der aldrig længere end 12 km til fjorden, hvor ikke mindre end 20 børnevenlige strande venter.

Gode karrieremuligheder

Skive Kommune har en lav ledighedsprocent, og som tendensen ser ud lige nu, forventer vi, at der over de kommende år vil opstå mangel på kvalificeret arbejdskraft inden for visse brancher og arbejdsområder.

Indenfor industrien drejer det sig om jobmuligheder som maskiningeniører, elektroingeniører og -teknikere, værktøjsmagere, industriteknikere mv. På kontor- og administrationsområdet vil det være jobs indenfor markedsføring, salg, logistik og indkøb. Også inden for brancherne bygge og anlæg, landbrug og detailhandel og offentlig service forventes der at opstå gode jobmuligheder.

Jyllands bedste vandsportskommune

Hvad angår faciliteterne, så har ikke mindst det maritime liv særdeles gode betingelser. 190 km kystlinje, seks aktive havne og et hav af vand- og sejlsportsklubber giver optimale forhold til at dyrke det maritime liv med sejlsport, dyk, surf, kajak og roning, med flere. Faktisk er Skive jyllands bedste vandsportskommune, kåret af DIF i 2019, i en stor undersøgelse af mulighederne for idræt i naturen blandt alle landets kommuner

Sporten skal have de bedste vilkår i Skive Kommune. I Skive by har vi en indendørs atletikarena, hvor der hvert år afvikles indendørs DM i atletik. Derudover lægger Skive Hallerne baner til en af landets mest medlemsrige klubber, Skive fH. I de mindre byer har vi gennem de seneste år gennemført markante renoveringer af idræts- og kulturhallerne, så de i dag er topmoderne og indbydende for de mange brugere. Som noget unikt, kan egnens foreninger og sportsklubber kvit og frit benytte faciliteterne, der er af meget høj kvalitet.

Et rigt kulturliv

Hvert år sætter Skive Festival sit tydelige præg på hele egnen i starten af juni, når festivalen ved fjorden fører tusindvis af gæster sammen i Skive. Netop musikken er et særligt kendetegn for egnen, der har fostret kendte pop- og rocknavne som Duné, Mads Langer, Søren Balsner fra Carpark North. Måske er det ikke så underligt, for musikmiljøerne er mangfoldige. Skive Musikskole tilbyder undervisning til alle aldre, og også Ungdomsskolen-Skive har musikken som tilbud til de unge. Ikke mindst har de unge i Ungdomshuset 'Drivhuset' etableret en scene for upcoming og alternativ musik i KULT'en Skive.

Også når det handler om en række andre kultur-tilbud er der mange muligheder: Børnekulturtilbud med fx børnekulturnatten, billedkunst med en række lokale gallerier og Museum Salling, og spændende steder for historieinteresserede med masser af aktiviteter og museumsoplevelser på egnen bl.a. på den smukke Spøttrup Borg. 

Vandkantsdanmark

For mange mennesker i landets storbyer må drømmen om en bolig ved vandet forblive en drøm. I Skive Kommune er der aldrig langt til vandet, og her har huspriserne ikke været på den form for himmelflugt, som landets storbyer har oplevet, så du får meget bolig for dine penge, også når du gerne vil have en beliggenhed med udsigt til fjord, sø eller å.

Ét af de positive kendetegn ved et lidt mindre samfund er, at folk involverer sig og tager ansvar. Mange melder sig på banen, de ønsker at være med til at gøre en forskel. Vi har ingen problemer med at finde frivillige nok, og her eksisterer en sammenhængskraft, som skaber et trygt liv for den enkelte og for familien.

Her kan børnene cykle i skole. Bagefter smutter de ned til idræt og finder selv hjem til far og mor, som har nået at handle og lave mad. Her har vi god til hianden. Tid til at leve livet i vandkantsdanmark.  

Publiceret 05-03-2014