Rødding er æblets by. Dette demonstreres årligt med en stor høstfest, hvor du kan få presset dine egne æbler til most, købe andres most og smage kulinariske lækkerier der alle er fremstillet med æbler

Der er gratis entré, børnetelt med aktiviteter og konkurrencer samt smagsprøver og kagekonkurrence. Festen hylder æblet i alle dets former og alle dets formål. Der er salgsboder med æble-kunsthåndværk, frugttræer, frugt og en tombola med gode gevinstchancer. Der bliver demonstration af de mange retter, æbler kan indgå i og om aftenen er der fællesspisning på Kroen, hvor alle er velkommen. 

Rødding har altid haft tradition for æbler, men først i 2008 besluttede borgerforeningen for alvor at gøre noget ved sagen. Rødding vil være Æblets By! Inden 2017 skal mere end 10.000 æbletræer plantes indenfor bygrænsen og hvert eneste år skal æblet fejres. Festen har været en tiltagende succes gennem årene og meget tyder på, at målet om de 10.000 nye, frugtgivende træer sagtens bliver nået – måske endda overgået. 

Publiceret 25-09-2014