På bunden af havet ud for Glyngøre ligger blandt andet et skib og en gammel tankvogn. Det er ikke fordi der engang har været et blodigt slag. Nej, faktisk er det borgerne selv, der for nylig har fået den lidt anderledes og spøjse idé at sænke vragene.

Udvikling under vand
- I Glyngøre har vi tænkt meget over, hvordan vi mon kunne bruge vores rimelig centrale position i Limfjorden. Men hvor det oplagte ville være kun at lave noget på land, besluttede vi os for, at vi også ville strække os helt ud i vandet, fortæller Arne Lindgren.
Han har sammen med mange andre borgere i Glyngøre har været med gennem hele processen lige fra den første idé til tankvognen lå på sandbunden langt under havets overflade.

Forbedrer havmiljø
Området har helt fra starten af projektet været meget interessant for dykkere på grund af dybden på hele 24 meter. Derfor er der også lavet en undervandsgrotte, og der er mulighed for at tage dykkercertifikater af forskellig slags. Grotten og vragene vil også være med til at forbedre havmiljøet, og vil på sigt give et rigere liv i vandet ved Glyngøre.

Naturundervisning
Men området egner sig ikke kun til dem, der synes det er spændende at ligge og dykke rundt på 24 meters dybde. Også turister vil kunne finde det spændende, ligesom området vil kunne bruges til naturundervisning for blandt andet børn og unge.

Takket borgerne
- Vi har haft rigtig mange besøg i den periode, det har været åbent og tror virkelig, at det her kan blive en styrkepositon i forbindelse med turister. Aqua Parken er en vigtig brik i Glyngøres udvikling, og den udvikling sker takket være de borgere, der har skubbet til for, at projektet overhovedet blev til noget, siger Arne Lindgren.

Publiceret 13-01-2014