De små byer på landet bliver mindre og mindre, og i takt med det forsvinder lægerne. Sådan har det efterhånden set ud i en del år, men borgerne i Balling har besluttet, at de vil gøre noget for, at det ikke sker for dem. Derfor kombinerede de sundhed og det aktive liv.

Fitness og kultur
 -I forskellige borgergrupper blev vi enige om, at der her i byen skulle laves noget, der havde fokus på træning og sundhed. Derfor er Pulsen et lægehus kombineret med fitness, og samtidig er der plads til kultur og foredrag, fortæller Kaj Sørensen, som er en af tovholderne bag projektet.

Holder Pulsen oppe
Han understreger, at et sundhedshus kun med fitness ikke ville kunne drives for sig, fordi der allerede er en del muligheder på Skiveegnen. Men ved at kombinere lægehus, sundhedshus og kulturhus, vil der komme en synergieffekt, som kan holde Pulsen oppe.

Ballings lokomotiv
Samtidig tror borgerne bag projektet, at Pulsen vil kunne tiltrække de omkring 8000 borgere i oplandet og arbejdskraft fra hele Vestsalling. Pulsen vil nemlig kunne fungere som en form for lokomotiv for Ballings videre udvikling.

Nye borgere
 -For os at se er det en rimelig god strategisk placering, at Pulsen ligger her i Balling. Det vil kunne tiltrække borgere fra andre byer, for det har en rigtig god opbakning. Fordi det er groet nedefra blandt borgerne, kommer det virkelig til at have en god forankring, siger Kaj Sørensen.

 

OM PULSEN

  • Pulsen kommer til at have lidt over 4500 kvadratmeter, borgerne kan boltre sig på.
  • I sundhedsdelen af huset kan man gå til sin praktiserende læge, tandlæge fysioterapeut, kiropraktor og meget mere.
  • I kultur- og aktivitetsdelen af Pulsen vil man blandt andet kunne male, tegne og spille musik.
  • Pulsen vil også indeholde en multisal, hvor der for eksempel vil være træningslokale, teater, koncerter og dans.

Publiceret 14-01-2014