Tæt ved Limfjorden og omkring grænsen mellem Holstebro - og Skive Kommune ligger det 1.000 ha gamle fjordområde Sønder Lem Vig. Området indeholder store rørskove, våde enge, moser og lavvandede vige, og er et svært tilgængeligt område at færdes tørskoet i. I dag forbinder en 200 m lang kanal vigen med fjorden. For at holde en konstant vandstand i vigen blev der i 1960 bygget et pumpehus ved udløbet til fjorden.

Fugletårnet på nordsiden

Her kan du i fred og ro skue ud over vigen med de mange andefugle, der gæster området. Om foråret kan du ofte høre rørdrummens karakteristiske pauken på flere kilometers afstand. Rørdrummen er en meget sky fugl og sammenholdt med en godt camoufleret fjerdragt, er den svær at få øje på i sivene. 

Det kan ikke anbefales at køre ud til fugletårnet, da vejen er meget dårlig. Parker bilen i vejsiden ved Bustrup Plantage og følg vejen til fods ca. 1000 m - gerne iført gummistøvler. Inden du når helt ud til fugletårnet, kan du læse om området og fuglelivet på informationstavlen ved pumpehuset. Fugletårnet er placeret på en gammel møllestub for enden af vejen.

Fugletårnet på sydsiden

Fra tårnet har du en flot udsigt over hele vigen, der i forår- og efterårsmånederne er hjemsted for mange ande- og vadefugle som taffelænder, svaner og gæs.

Det kan ikke anbefales at køre ud til fugletårnet, da vejen er meget dårlig. Parker i stedet bilen i vejsiden ved gården og følg markvejen til fods ca. 1100 m - gerne iført gummistøvler. Fugletårnet står gemt helt ude i rørskoven.

Some description

Publiceret 28-02-2014