Hvad er Blå Flag?

Blå Flag kampagnen arbejder for at beskytte og værne om hav- og kystmiljøet. Det sker ved at belønne strande og lystbådehavne, der gør en ekstra indsats for miljøet og for at højne stranden eller havnens standard. Desuden arbejder kampagnen for at oplyse om livet og miljøforhold langs kysten og i havet og dets betydning for mennesket. Friluftsrådet er ansvarlig for kampagnen i Danmark.

Hvem kan tildeles Blå Flag?

Det Blå Flag kan tildeles til strande eller lystbådehavne, der opfylder en række kriterier. 

For at sikre at kvaliteten på Blå Flag strande og havne opretholdes, skal en strand eller havn godkendes hvert år. Det betyder, at en kommune eller havn årligt skal søge om Blå Flag. Du kan læse meget mere på Blå Flags hjemmeside.

Blå Flag i Skive Kommune

I Skive Kommune er der 2 lystbådehavne og 4 strande, der har fået tildelt det Blå Flag i 2020. Det er Fur Havn og Glyngøre Havn samt Glyngøre Strand, Harre Vig Strand, Ålbæk Strand og Virksund Strand. 

Blå Flag sæsonen starter hvert år d. 1. maj på havnene og ca. den 1. juni på strandene, og den slutter på strandene d. 1. september og på havnene d. 15. november.

Blå Flag arrangementer

Hvert år planlægges en række arrangementer i forbindelse med Blå Flag. I sæsonen kan du finde arrangementskalenderen nederst her på siden.

Oversigtskort med strande

Klik her for at se et oversigtskort, der viser Blå Flag strande og øvrige strande i Skive Kommune.

 

Tjek badevandskvaliteten

Her kan du se resultaterne af badevandsprøver fra de 4 Blå Flag strande samt 12 andre strande i Skive Kommune. Skemaet bliver opdateret løbende i hele badevandssæsonen (1/6 til 31/8).

Klik her

Publiceret 18-05-2020