Samarbejdet mellem Region Midtjylland og de 19 kommuner i regionen har resulteret i et omfattende kulturprogram.

Region Midtjylland, de 19 kommuner og de midtjyske kulturaktører har store ambitioner med Europæisk Kulturregion. Med Europæisk Kulturregion får borgerne og kulturaktørerne i regionen en ny, fælles platform, der informerer om kulturoplevelser i regionen samt inspirerer til og støtter samarbejde på tværs af kommunegrænser og kulturinstitutioner.

Programmet byder både på eksisterende og nye kulturoplevelser samt videreudvikling af højdepunkter fra Aarhus 2017.

Udover de mange events inviterer Europæisk Kulturregion i juni 2019 til en stor, samlende kulturfestival på tværs af regionen i uge 23 og 24 med temaet ”Genopdag/Re-discover”, der trækker tråde fra Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017s tema ”Let´s Rethink”. Der afholdes desuden også et årligt kulturforum med oplæg og debatter, som skal give næring til endnu flere samarbejder og eksperimenter med kulturen i front.

Central del af selvforståelsen
Formand for Regionsrådet i Region Midtjylland Anders Kühnau (S) understreger, at et levende kulturliv er en central del af regionens selvforståelse, hvilket blev cementeret med Kulturhovedstadsåret.

"Kulturen er med til at binde vores landsdel sammen og spiller en vigtig rolle i ambitionen om at Region Midtjylland skal være en attraktiv region at leve, arbejde og investere i. Med Europæisk Kulturregion bygger vi videre på den fælles identitet og det rigtigt gode samarbejde, det lykkedes at skabe med Aarhus 2017,” siger han.

God dialog og høje forventninger
Europæisk Kulturregion har holdt en række dialogmøder med kulturaktørerne på tværs af kommunerne, og der har været stor opbakning fra aktørerne:

"Det nye samarbejde er dybt nødvendigt, hvis man vil høste frugterne af Aarhus2017, og det viser allerede rigtigt gode takter. Man bør huske på at Aarhus2017 kun var begyndelsen - med et fantastisk aktivitetsniveau, der selvfølgelig er svært at overgå efterfølgende. Det skal man måske heller ikke. Det virkelig arbejde starter først for alvor nu, og jeg har både store og gode forventninger til Europæisk Kulturregion, siger administrator på Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret i Holstebro, Per Kap Bech Jensen.

Borgerne kan følge med i udvalgte aktiviteter på Europæisk Kulturregions Facebookside: www.facebook.com/Aarhus2017/ og på hjemmesiden www.kulturregion.dk, som løbende bliver opdateret med nye kulturevents.

Publiceret 18-06-2018