Snakken går lystigt rundt om bordet, musikken spiller i baggrunden og samtidig er musikrummene i brug på den anden side af gangen. Her sidder unge og klimprer på deres guitar, mens andre slår løs mod trommeskindene eller lader fingrene glide hen over sorte og hvide tangenter ved keyboardet.

 -Her er både plads til, at man kan komme og øve sig på et instrument, lave lektier eller bare sidde og hyggesnakke. Vi har også et cykelværksted, hvor man kan få hjælp til at reparere sin cykel, hvis man ikke kan selv, fortæller Pil Rasmussen, som er formand for Drivhusets bestyrelse.

Drivhuset er meget brugerdrevet, og alle kan være med i bestyrelsen, hvis de har lyst. De laver mange af de større arrangementer som den årlige sommerfestival, julefrokosten, og de to månedlige tirsdagskoncerter.

Men brugerne kan også sagtens selv tage initiativer til hygge og samvær. Det har blandt andet resulteret i juleklip i december, små lektiecaféer, tegnetirsdage og aftensmadshygge. Generelt er det kendetegnende for Drivhuset, at det er et meget socialt sted, hvor rivaliseringen, der kan være på tværs af gymnasieårgangene, bliver lagt til side.

 -Det sociale bliver vægtet meget højt, og mange skaber et rigtig godt netværk af at komme i Drivhuset. Man møder mennesker, som man ikke ville have mødt ellers. Det sker for eksempel tit til arrangementer som de gratis tirsdagskoncerter, siger Pil.

Ud over tirsdagskoncerterne er der også en stor månedlig koncert, der som regel ligger på en fredag. Her betaler koncertgængerne et beskedent beløb for at komme ind og se musikere som Go Go Berlin eller Red Warszawa, og musikerne, der spiller til de koncerter, kan brugerne af Drivhuset også være med til at have en indflydelse på.

 -Det, der kendetegner Drivhuset er, at det er meget brugerdrevent og åbent for idéer. Hvis man har en god idé, og er villig til at hjælpe med at føre den ud i livet, er det i langt de fleste tilfælde også muligt. Det tror jeg virkelig giver noget ekstra, siger Pil. 

Publiceret 13-01-2014