Idrætsklasserne i 7.-9. klasse er for dig som ønsker at blive dygtigere til din idræt, stærkere fysisk og klogere på dig selv. I idrætsklassen samles unge idrætsudøvere fra mange forskellige idrætsgrene.

Idrætsklassen er særlig på den måde, at vi to gange om ugen har morgentræning (á 2 timers varighed pr. gang). Morgentræningen vil tage udgangspunkt i to områder. Det ene er et personligt fysisk perspektiv, hvor vi vil klæde jer på til at blive stærkere, undgå overbelastningsskader og samtidig vil du blive klogere på egen træning. Det andet område vil tage udgangspunkt i dig og din idrætsgren. Dette vil for nogle idrætsgrene betyde, at noget af morgentræningen bliver idrætsspecifik. For de øvrige idrætter vil vores trænerteam, i samarbejde med dig, udarbejde et relevant program, hvor man er sammen med ligesindede.  

Ydermere har idrætsklassen et særligt valgfag kaldet ”Livet Som Talent”, hvor vi arbejder med mentaltræning, life skills, anti doping, kost, restitution, træningslære, træneruddannelse og meget andet.
I idrætsklassen har du alle de normale fag på skoleskemaet, og du går i skole fra kl. 8.00-15.00.

Idrætsklassen har fokus på at skabe balance mellem idræt, fritid og lektier. Derfor vil man i samarbejde med sine lærere kunne få hjælp til at strukturere undervisning og lektier op til, under og efter vigtige konkurrencer, træningslejre og stævner.

 

Overvejer du idrætsklassen i 7. klasse, så er her følgende muligheder ifm. konfirmation:

  1. Som elev i idrætsklassen går man til konfirmandundervisning her i Skive – i kirkehuset næsten lige over for skolen.
  2. Alle elever på Aakjærskolen, inkl. idrætsklasse, kan blive konfirmeret i Skive Kirke sammen med resten af 7. årgang – det har indtil nu ligget fast på St. Bededag, kl. 9 og kl. 11. Den falder d. 30. april 2020 i dette skoleår.
  3. Det er normalt ikke et problem at vælge at blive konfirmeret hjemme i sit sogn, sammen med sin gamle klasse, selv om man har gået til præst her, men det er noget, der skal aftales med præsten derhjemme.

Læs folderen om idrætsklasserne herunder:

Idrætsklasser 2020

 

Ønsker du at søge ind, så finder du ansøgningsskemaer herunder.

Ansøgningsfristen var den 21. februar 2020 kl. 12.00.

Har du/I spørgsmål til konceptet, så er I altid velkomne til at kontakte elitekoordinator Mike Daniel Isaksen.

Publiceret 24-03-2020