I DIF’s undersøgelse er der blandt andet blevet målt på faktorer som faciliteter og frivillighed. Og både faciliteter og frivillighed er nogle af de områder, som idrætten i Skive Kommune kan bryste sig af i det daglige.

Ud over en lang række moderne idrætshaller er der i kommunen flere kampsportsanlæg, konkurrencebaner til svømning og BMX-anlæg. Desuden har Skive landets eneste indendørs atletikstadion, Spar Nord Arena, der opfylder de nationale og internationale mål til at kunne afvikle danmarksmesterskaber i atletik. Siden arenaen blev indviet i 2007 har ’Skive Atletik og Motion’ afholdt de danske indendørs mesterskaber, der tidligere var henvist til Sverige.

I det hele taget forstår de frivillige i Skives foreninger at udnytte de unikke faciliteter til at sætte Skive på Danmarkskortet, ja endda verdenskortet. Således trak Skive VM i surfing til byen i 2011, hvor to af Skives surfere - far og søn, Torben og Sebastian Kornum - vandt titlerne som verdensmestre i grandmaster og ungdomklassen.

De frivillige idrætsledere i Skive gør en kæmpe indsats, og kommunen afholder hvert år en fest, hvor de hylder de frivillige samt de udøvere, som i årets løb har vundet en titel som dansk mester, nordisk mester, europæisk mester eller verdens mester.

Selv om Skive indenfor flere idrætsgrene gør sig bemærket i eliten, vægter kommunen i høj grad også bredden. For at så mange som muligt kan dyrke idræt og motion, stiller kommunen hallerne gratis til rådighed for klubberne. Foreninger har da også et meget stort antal medlemmer – og målt på antal aktive har Skive både Danmarks største fodboldklub og håndboldklub.

 

"Vi er en af de kommuner, der har flest haller pr. indbygger, og vi er godt kørende med et flot atletikanlæg, velfungerende sejlsportscentre og et rigtig godt kampsportcenter. Ser man på resultaterne må man konstatere, at Skive også klarer sig pænt i eliten."

Niels Nygaard, formand for Danmarks Idræts-Forbund og Danmarks Olympiske Komité

 

 

 

 

Publiceret 13-01-2014